Народне кухиње

Заједно смо јачи – Велика помоћ доброчинитеља за Народне кухиње на КиМ!

Протекли период је за Народне кухиње на Косову и Метохији био посебно важан. Тешка и критична ситуација која је остала као последица претходне године али и борба са новим искушењима и проблемима довела нас је до ситуације где смо се озбиљно забринули за залихе намирница у нашем централном магацину у Прековцу из којег снабдевамо и остале кухиње широм Косова и Метохије које раде под окриљем Епархије рашко-призренске.

Залиха животних намирница, зачина и свега што нам је потребно за свакодневну припрему оброка за кориснике драстично је опала. Још једном смо се нашли у конфузији и страху, али да клонемо или посустанемо нису дозволили наши драги дародавци, велики хуманитарци и људи великог срца.

Уз срдачну помоћ донатора који у потпуности разумеју наш рад, саосећају са ситуацијом и препознају значај рада кухиња на овим просторима успели смо да ујединимо те великодушне донације и обавимо набавку животних намирница преко потребних за наставак рада.

Јесењи и зимски дани су посебно тешки у години. Зато је немерљив значај донација попут ових. Тамо где су донације биле веће, поред намирница, успели смо да обезбедимо и шпорете на дрва према потребама кухиња, замрзиваче, затим сточну храну за несметани рад наших фарми, пољопривредне машине, стоку за обнову стада, дрва за огрев и остало, па не можемо ни да опишемо нашу велику захвалност према пруженој помоћи која нас је усправила, омогућила континуиран рад и охрабрила да наставимо даље, јер одустајање није опција.

Са поносом и уз велику благодарност истичемо драге доброчинитеље чија нам је помоћ била прави благослов у овим хладним данима: доброчинитељка Александра Мирковић из Канаде, ЦО „Св.Сава“ из Флемингтона, Дописништво Франкфуртских новина „Вести“, Компанија „Тен Фингерс“ доо Нова Пазова, Компанија „Металфер Стил Мил“ доо Сремска Митровица, Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ из Подгорице“, Народна банка Србије, Универзитет у Београду – Правни факултет, Удружење Срба „Немања“ Немачка, СПЦ Црквена Општина Ст.Гален из Швајцарске, Одбор Покрета Српских Четника „Равна Гора“ Ст.Маркос Америка, породица Јовановић Ст.Маркос из Америке, Србска братска помоћ Торонто, Здравствена установа апотека „Антић“ из Бабушнице, Компанија Дунав осигурање Зајечар, Српско-америчка асоцијација Вашингтон и Хуманитарна Хришћанска Заједница „Радости Моја“ из Штутгарта.

Нама је заиста пуно срце док говоримо о овој безусловној помоћи и овим дивним људима које не можемо довољно да нахвалимо. Од срца им желимо сваки успех и свако добро које небо може да подари. Хвала свима њима на преданости и љубави коју нам несебично показују. Заједно смо јачи!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *