Народне кухиње

Захвалница и орден за Епархију рашко-призренску и ДО ЕРП „Мајка девет Југовића“

Данас је у Грачаници, пред велики празник Видовдан, одржано свечано откривање бисте Николи Тесли у парку испред зграде Општине Грачаница. Догађају је присуствовао велики број људи, званичника, медија, грађана и гостију.

Делегација Теслине научне фондације из Филаделфије борави у Грачаници поводом обележавања празника Видовдана и ту прилику је председник фондације, господин Никола Лончар, желео да уприличи тако што ће уручити признања заслужнима за допринос и очување лика и дела заоставштине Николе Тесле.

Теслина научна фондација води посебан пројекат под називом „Теслин народ“ и под окриљем тог назива уручена је захвалница и орден који је испред Српске православне цркве примио Епископ новобрдски Иларион, а у име Добротворне организације ЕРП „Мајка девет Југовића“ захвалницу и орден примила је председница организације, гђа Светлана Стевић, што се односило на пружање доприноса у опстанку Срба, очувању српства и српског народа на страдалним просторима Косова и Метохије, као и на вођењу бриге и прехрани бројних породица и појединаца са ових простора.

Овим путем желимо да се срдачно и топло захвалимо ТНФ-у на урученом признању које нас је посебно дотакло и посебно дирнуло, нарочито што се то одвило пред наш велики празник Видовдан који ћемо од сада још по нечему памтити.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *