Народне кухиње

Задужбина за Косово и Метохију – пројекат који радује многе

Захваљујући Удружењу „Србско Сабрање Баштионик“ из Бањалуке и покренутом пројекту „Задужбина за Косово и Метохију“ радост неретко долази на просторе Косова и Метохије.

Покренути пројекат је јако плодоносан у помагању преосталог српског народа на овој територији што представља и моралну и материјалну помоћ за све оне који чувају ове свете просторе.

Уз помоћ добрих људи великог срца, прикупљају се средства за оне којима је у датом тренутку најпотребније пружити помоћ што је био случај и овога пута. Обезбеђена средства омогућила су пружање помоћи за три породице које живе у различитим крајевима Косова и Метохије а та помоћ се састојала у набавци беле технике, материјала за изолацију на кући, материјала за изградњу купатила, поред тога помоћ је обезбеђена и Дому за старе у селу Прековце где су им купљени кревети и постељина, а оно што нас је посебно дотакло јесте уручивање стипендија малишанима из породица социјално угрожених и са већим бројем деце.

Ова срдачна помоћ обрадовала је многе! Нарочито смо поносни јер је ово још једна акција у низу многих и верујемо да ће их бити и убудуће.

Нашим дародавцима желимо не само да упутимо велико хвала већ да кажемо да смо јако поносни на остварену сарадњу, на дивно пријатељство и на јединство да заједно постижемо успехе попут ових.

Хвала свима који учествујете и спроводите хуманитарне акције јер да није Ваше безусловне помоћи данас не бисмо трајали. Овако, нада је чвршћа а вера ојачана да наставимо даље.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *