Народне кухиње

Видовдански сабор у Бањалуци

Захваљујући нашој браћи и сестрама као и нашој деци и младости из Бањалуке, свети празник какав је Видовдан, у блаженству и братској љубави обележен је у Бањалуци.

Уз веома богат културно-уметнички програм и дивне гласове свих учесника који су појили и миловали својим гласовима све присутне, ориле се заставе српског народа и ширила љубав и благостање уз вечно подсећање на борбу српског народа и голготу коју и данас пролази ма где се налазио.

Ипак, народ српски залива своје корење, чува и брани своја огњишта и дедовину чврсто се држећи за руке ма колико расејани били, ма колико километара далеко. Познајемо сваки педаљ српске земље којим преци српски корачаше и којом ће уз Божију помоћ али и слогу и љубав наставити да корачају и српска деца.

Невероватан и дирљив призор окупљених посетиоца, учесника у програму, организатора, монаштва и свештенства, званичника и свих оних који су допринели организовању једног овако битног програма остаће заувек запамћен. Видовдан који ове године није традицонално обележен на Газиместану, ипак се винуо у небо.

Ова манифестација подстакла је многе да наставе да пружају али и да се прикључе великом пројекту „Задужбина за Косово и Метохију“ што је плод успешног рада наших великих пријатеља и дародаваца Удружења Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке.

Истичемо да су у програму учествовали и малишани са Косова и Метохије – Андреј, Оливера и Симонида који су својим присуством и нежним гласовима били делић Косова и Метохије у Републици Српској.

Захвални смо и благодарни свима који нам шаљу љубав и охрабрују да наставимо дугогодишњу борбу. Ово је молитва и битка једног народа!

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *