Народне кухиње

ВИДОВДАНСКА АКЦИЈА 2023. – СРБИ ЗА СРБЕ

Част нам је да можемо да обавестимо јавност о великој помоћи у вредности од 5.277.440,00 динара која је у склопу Видовданске акције била на корист бројним породицама са територије Косова и Метохије, а иза које поносно стоје наши велики доброчинитељи и пријатељи пре свега, Хуманитарна организација „Срби за Србе“.

Помоћ која је упућена породицама огледала се у набавци материјала, покућства, столарије и трактора са прикључним машинама, као и надокнада за мајсторске радове, све према потребама породица које су предложене за овогодишњу акцију која се традиционално одваја на велики српски празник Видовдан.

Све ове године од ХО „Срби за Србе“  добијамо неизмерну подршку која нас храбри и помаже да посао обављамо предано и да не дозволимо бројним неповољним ситуацијама да нас у том раду пољуљају. Братска љубав и срдачно пријатељство којим је оплемењена наша сарадња рађа бројна успешна дела посебно када су овако велике акције у питању. Ове године, захваљујући њиховој помоћи, успели смо да обрадујемо и подржимо чак петнаест породица са територије Косова и Метохије.

Толико је кућа које су изградили, оправили домове, опремили огњишта и помогли нашој деци са ових простора да имају један пристојан живот у нормализованим условима као и многобројни њихови вршњаци. Неизмерно им хвала на томе! Захвални смо им и за сву подршку која је пружена породицама да усаврше свој пољопривредни рад јер на тај начин су добили прилику да се самостално брину о ближњима и унапреде посао који су до тада обављали без механизације.

Благодаримо на саосећању и спремности да се уз нас боре за добробит преосталог српског живља на Косову и Метохији. Још једна велика акција завршена је успешно, уз много радости и среће оних којима је пружена помоћ.

Надамо се да ће им награда за сав овај мукотрпан али узвишен рад доћи и усрећити све који предано и са великом љубављу чине немогуће да српство не утихне на овим просторима.

 

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *