Народне кухиње

Велике акције великих људи

Добротворна организација Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ поносно истиче успех двеју великих акција које су традиционално реализоване на два велика православна празника, Божић и Ускрс. Ове две хуманитарне акције омогућила је наша братска организација „Срби за Србе“ која годинама дела на овим просторима, храбро се борећи за добробит преосталог српског народа на светој земљи.

ХО „Срби за Србе“ је дугогодишњи војник добра и напретка. Дуги низ година активно помажу српски народ, угрожене породице, народне кухиње, цркве, манастире, школе, болнице, улажући притом труд, рад, пожртвовање. И под кризним и тешким околностима, бројним препрекама и искушењима, увек су проналазили пут да својој браћи и сестрама покажу да је ово борба свих нас и да света земља није заборављена, да наши корени нису одсечени.

Божићна и Ускршња акција су две велике акције у којима је свеобухватно помогнуто чак 26 породица. Тај број је велики број, а наша срећа због оствареног успеха немерљива. Захваљујући нашим доброчинитељима, годинама уназад смо сведоци разних врста помоћи коју обезбеђују, сведоци смо пробуђене среће, ојачане наде и поткрепљене вере у боље сутра. Наши људи добијају неопходну материјалну, моралну али и духовну подршку, братску љубав и мотивацију да истрају и да се као народ очувамо на овој територији, земљи наших предака.

Оно на чему смо посебно захвални јесте на пријатељству и дугогодишњој сарадњи која је и више него успешна и плодоносна, а коју смо успоставили са братском организацијом. Указали су велико поверење и великодушно иступили увек спремни да помогну нашим апелима за помоћ. Велика је љубав и разумевање које свом народу пружају, а немерљив је значај свега тога. Враћају нам веру и наду да ова битка није изгубљена и да ћемо удружени постићи још много успеха и створити нове прилике да наш народ издигнемо из тешке ситуације и невоља које свакодневно навиру.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *