Народне кухиње

Велика Васкршња помоћ Народним кухињама на КиМ

За време највећег хришћанског празника, када смо сви обузети празничним расположењем и јаким емоцијама, добри људи су се одазвали да упуте помоћ нашем раду и да пруже прилику бројним српским породицама са Косова и Метохије да осете радост овог великог празника. Наиме, захваљујући Трипод продукцији и Курир-у који стоје иза емисије „Мајке и снајке“ а која је позната по хуманитарном раду и по томе што негује традиционалне вредности, спроведена је хуманитарна акција допремања више хиљада килограма прехрамбених производа како би се кухињама са ових простора пружила помоћ у свакодневној припреми оброка за преко 2000 социјално угрожених лица.

Главна станица на овом хуманитарном путовању била је народна кухиња у селу Прековце, Општина Ново Брдо, где су водитељи емисије „Мајке и снајке“, Сека Алексић и Радомир Раша Влачић, уз остатак продукције, ту боравили а Раша се нашао и у улози кувара и помогао припрему оброка за најугроженије.

Ова изузетна помоћ састоји се од следећег: производи компаније Имлек (334 тетрепак амбалажа Моја кравица млека), Пик Бечеј ( 1 палета пастеризоване цвекле, 1 палета стерилисане зелене бораније, 1 палета кукуруза шећерца), Агропак ( бели пасуљ, сочиво, бели пиринач, макароне, зачин за јело, сардине), Бамби ( преко 40 транспортних кутија Плазма кекса, 38 транспортних кутија Златни пек какао кекса, 84 транспортне кутије Велнес интегралног кекса), Књаз Милош ( 84 пакета минералне воде Аква Вива, 108 пакета минералне воде Књаз Милош, 72 пакета сока Тубе лимун-зова). Логистику и транспорт ових намирница обезбедила је компанија Трансфера.

Посебну захвалност за реализацију овог пројекта дугујемо продуценту и директору Трипод продукције, господину Марку Миличковићу, чија је жеља и намера да помогне заслужна за успех овог пројекта.

Неописиво смо захвални свима који су учествовали у спровођењу ове врсте помоћи, што су празничне дане провели са нама и својим доброчинством допринели да корисници Народних кухиња на Косову и Метохији осете радост највећег хришћанског празника и што је јако важно да осете помоћ и братску љубав која нас све оснажује.

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *