Народне кухиње

Велика помоћ у разноврсној роби за несметани рад Народних кухиња на КиМ

Велика нам је част да поносно истакнемо помоћ великих размера која је за Народне кухиње са Косова и Метохије обезбеђена од стране Покрајинске Владе, Дирекције за робне резерве АП Војводине и магацина Градске организације Црвеног Крста Нови Сад. Помоћ која је у великој мери обезбедила несметани рад за неки наредни период истоварена је пред магацином централне Народне кухиње у селу Прековце на Косову и Метохији.

Велико хвала дугујемо покрајинском секретару за високо образовање и научно-истраживачку делатност, професору др Зорану Милошевићу, без чије свесрдне помоћи и посредства не бисмо успели.

Помоћ се састојала од разноврсне робе попут основних животних намирница: брашна, уља, пасуља, тестенине, сардина, пиринча затим средстава за хигијену, ћебади, и осталог. Важно је да истакнемо посебних 12.000 кг брашна које нам је овом приликом стигло од стране Института за низијско шумарство и животну средину Нови Сад.

Речи су заиста мале да опишу колико важну подршку је са собом донела ова помоћ. Колико нам је важно што су ови дивни људи и велики хуманитарци уз нас, јер нам бивају важан ослонац јер нас јачају у овој борби која исцрпљује али је племенита јер се боримо за очување српства на вековној дедовини.

Неизрецива је наша захвалност и поштовање које бисмо да искажемо овим скромним путем што су нас дародавци подржали, мотивисали и што смо заједно успели да спроведемо ову хуманитарну акцију великих размера.

Изузетна професионалност и ажурност свих који су својим беспрекорним радом допринели да се све одвије без икаквог проблема довела је до успешности акције. На нама је да макар на овај начин, скромно, искажемо благонаклоност према доброчинитељима уз жеље да их Господ за ова добра дела награди. Нека вера и братска љубав расту међу нама!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *