Народне кухиње

Велика помоћ СС Баштионик из Бањалуке

Удружење Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке издвојило је помоћ која је срдачно обезбеђена ради набавке сточне хране односно сена како би Народне кухиње на Косову и Метохији подмириле потребе фарми које под окриљем организације функционишу али и за набавку мешаоне која је даривана породици Васић из села Зебинце на овим просторима.

Летњи месеци су месеци када размишљамо о предстојећој зими и залихама сточне хране које мора бити како бисмо наставили неометано са послом, зато нам је итекако био важан одзив на ову молбу за помоћ када је у питању набавка потребног сена. Итекако је битно да се посао настави без великих трзавица. Данашње тешко време које доноси само невоље, нова поскупљења и кризе прети да заустави свакодневно улагање труда а ми не допуштамо да наши корисници осете ово мучно стање које је завладало.

Свесрдно упућена помоћ за породицу Васић била је веома важан гест охрабрења и подршке за ову породицу која наставља да живи на свом огњишту и да га својим постојањем чува и брани. Ова подршка им је била веома важна како би наставили вредно да раде и да за породицу обезбеђују основно.

Хвала Вам, драги наши дародавци, што препознајете јако битан значај трајања Народних кухиња на овим просторима и што нам у томе несебично помажете, а посебно хвала за директну помоћ упућену браћи и сестрама са ових простора чиме их охрабрујете да наставе са дуго година старом битком за останак на дедовини.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *