Народне кухиње

Велико поверење и помоћ указана од стране италијанске хуманитарне организације “Love revolution”

Протеклих неколико месеци провели смо у спровођењу помоћи која је као прави дар са неба пристигла на нашу адресу од стране хуманитарне организације из Италије под назиовом “Love revolution”. Наша дивна сарадња коју имамо већ дуже време овога пута као плод је изродила помоћ према социјално-угроженим породицама али и према Народним кухињама на Косову и Метохији.

На списку за помоћ нашло се пет угрожених породица, и то: Михајловићи из Грачанице, Миленковићи из Доње Гуштерице, Павловићи такође из Доње Гуштерице, Поповићи из Грачанице и породица Чукарић из места Велика Хоча на Косову и Метохији. Према потребама породица, оне су помогнуте у набавци грађевинског материјала, било за равнајући слој у кући, било за изолацију било за малтерисање, итд.

Поред ове свесрдне помоћи, Народне кухиње су добиле значајну и важну подршку у набавци неопходног брашна како би рад кухиња текао неометано, посебно у овом кризном периоду.

Да радост буде још већа, рад Народних кухиња са ових простора унапређен је набавком неопходних машина, попут: машине за прање судова, машине за сецкање поврћа, миксер машине и машине за љушћење паприке, што је у много чему олакшалу овогодишњу припрему зимнице и што ће наравно служити у наредном периоду.

Са поменутом организацијом имамо дивну сарадњу, а њихово посредство са донаторима који су ову помоћ свесрдно обезбедили протекло је професионално и стручно, па нама не преостаје ништа друго него да се најтоплије захвалимо на обезбеђеној помоћи која није заобишла ни Народне кухиње ни домове наших сиротана са ових страдалних простора.

У име помогнутих породица и у име наше целокупне организације, овим дивним људима желимо да искажемо велико поштовање и захвалност, јер вредно и предано раде и не препуштају нас забораву. Хвала нашим донаторима на указаном поверењу и љубави, ми ово нећемо заборавити.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *