Народне кухиње

Велика хуманитарна акција Српске Православне Омладине „СПОЈИ“ из Инзбрука

Српска Православна Омладина „СПОЈИ“ из Инзбрука вишегодишњи је доброчинитељ у спровођењу бројних хуманитарних акција ради помоћи како социјално угроженим породицама тако и народним кухињама на територији Косова и Метохији.

У протеклом периоду спроведена је једна од заиста великих хуманитарних акција која је обезбедила вишеструку помоћ. Новчана средства у вредности од 46.000,00 евра омогућила су помоћ за чак 23 угрожене породице са ових простора али је такође обезбеђена и помоћ за сам рад народних кухиња путем пружене подршке за пројекте попут „Живинарника“, набављеног сена за потребе постојећих фарми као и за набавку расхладних витрина за потребе манастира Грачаница.

Помоћ која је усрећила бројне породице састојала се према њиховим потребама па се обезбеђена помоћ огледала у набавци грађевинског материјала, покућства, беле технике, стоке, и осталог.

Наши драги доброчинитељи учинили су много за наш рад али ова помоћ је дошла као круна под којом су сва добра дела ових дивних људи.

Овом приликом желимо да искажемо дубоку и искрену захвалност и у име наше организације и у име свих помогнутих породица. Ови дивни људи се храбро боре уз нас пружајући нам важан ослонац у борби за очување српства али и за побољшање услова у којима наш народ на овим просторима живи.

Неизмерно благосиљамо пристиглу помоћ желећи да се нашим донаторима врати добро и да их Бог награди успехом и благостањем какво заслужују.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *