Народне кухиње

Важна донација за Народне кухиње на КиМ

Проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, протеклог петка одлучно је стајао испред хуманитарне помоћи намењене за социјално угрожено  становништво са Косова и Метохије. Великодушна хуманитарна помоћ тежине од 22 т и укупне вредности од 5,7 милиона динара, а која је обезбеђена од стране Покрајинске Владе, Дирекције за робне резерве АП Војводине, из магацина Градске организације Црвеног крста Нови Сад, кренула је пут Косова и Метохије и данас са радошћу извештавамо о приспећу ове помоћи.

Истовар донације сачињен од разноврсне робе, како основних животних намирница, тако и средстава за хигијену али и ђачких торби и школског прибора за најмлађе, обављен је пред централном Народном кухињом у селу Прековце на Косову и Метохији. Велики је и немерљив значај ове помоћи, посебно ако истакнемо податак да се и после дугих двадесет година преко 2000 људи, жена и деце прехрањује у кухињама са ових простора.

Овом приликом исказујемо неизмерну захвалност и велико поштовање према овом хуманом делу и овим дивним људима који су безрезервно још једном учествовали у овако великој хуманитарној акцији за помоћ народу са страдалних простора у нашој јужној покрајини.

Благодаримо свима који су протеклих дана уз изузетну професионалност и срдачност ову помоћ припремали и без икаквих проблема успешно послали на намењену адресу. Нека мили Бог подари свако добро нашим драгим дародавцима, уз велику радост што је ово пријатељство, вера и братска љубав међу нама „непролазност нашег јединстава“ како је то истакао проф. др Зоран Милошевић.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *