Народне кухиње

Узми да будеш уман, дај и буди хуман!

Са изузетним задовољством истичемо хуманитарну акцију под називом „Узми да будеш уман, дај и буди хуман!“ која је успешно реализована протекле среде, 5.априла 2023.године., на Медицинском факултету Приштина са седиштем у Косовској Митровици.

Дана 5.априла 2023.године са почетком у 13.00 часова у амфитеатру Деканата Медицинског факултета одржана је промоција уџбеника „Основи клиничке неурологије“ о коме су говорили проф. др Татјана Новаковић, декан, затим проф. др Ненад Милошевић и проф. др Снежана Филиповић Данић, уредници поменутог уџбеника.

Ови дивни људи сматрали су да је ово добра прилика да се прикупи прилог и упути помоћ Добротворној организацији „Мајка девет Југовића“, односно Народним кухињама на територији Косова и Метохије које под окриљем Епархије рашко-призренске функционишу преко двадесет година.

Сама замисао одисала је срдачношћу, саосећањем, братском љубављу, па је тако и успешно спроведена. Сви заинтересовани да добију уџбеник, остављали су добровољни прилог а одзив доброчинитеља је био итекако велики. Први међу дародавцима били су управо проф. др Татјана Новаковић, затим проф. др Ненад Милошевић и проф. др Снежана Филиповић Данић, а пример су следили како професори и остали запослени на факултету тако и велики број студената. Хуманитарна акција завршена је са прикупљених 153.440,00 динара.

Чланови наше организације који су имали ту прилику и задовољство да присуствују овом хуманом чину, поред изузетног гостопримства и представљања, сведоци су велике братске љубави и разумевања и једног пре свега људског и хуманог делања. Овим путем желимо се захвалити свима који су осмислили и предано организовали хуманитарну акцију овог типа, где су млади људи имали прилике не само да буду део ове хумане приче већ и да, поред многих лекција које ће савладавати, науче и ону да чинимо добро и да се добром надамо.

Добра дела свакако долазе од доброг срца, па се захваљујемо свима који су организовали и учествовали у једној хуманој причи попут ове.

 

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *