Народне кухиње

Угрожене породице у поплавама на КиМ помогла и Француска Х.О. „Солидарност за Косово“

Поплаве које су јануара месеца начиниле тешку штету бројним породицама са Косова и Метохије, оставиле су велику бол и тешкоће за све оне којима је уништена имовина и пострадала стока и пољопривредна добра.

Ипак, многи добри људи нису дозволили да ова невоља остане не запажено и да се овај проблем заборави. Напротив, хуманитарци и сви добри људи, потрудили су се да у складу са својим могућностима пруже помоћ онима којима је потребна. Међу њима свесрдно се нашла и Х.О. „Солидарност за Косово“ из Француске која је својом донацијом одлучила да помогне три породице са Косова и Метохије у набавци прасади како би надоместили претрпљену штету када су поплаве однеле велики број прасића. Породици Максимовић из села Радево, породици Ничић из села Лепина и породици Лазић из села Гуштерица обезбеђен је одређени број прасића и тако враћена нада да ће успети да се издигну изнад ситуације која их је задесила. Ово су породице које живе у селима најтеже погођеним у поплавама, зато је неизмерна захвалност коју овим путем упућујемо донаторима.

Увек присутни и спремни да притрче у помоћ, још једном су показали зашто је хуманост неизоставни део њиховог делања.

У име помогнутих породица и наше целокупне организације драгим донаторима желимо све најбоље уз успешно пословање као и до сада, упућујући велику захвалност на пруженој помоћи.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *