Народне кухиње

Традиционално прикупљање помоћи захваљујући подршци ЈКП Инфостан Технологије, граду Београду и Београђанима

Срдачна помоћ ЈКП Инфостан Технологије и Града Београда, пред крај протекле године омогућила је Епархији рашко-призренској да добије прилику сакупљања хуманитарне помоћи за неометани рад Народних кухиња на Косову и Метохији.

Хуманитарна акција преко ЈКП Инфостан Технологије, захваљујући  Граду Београду  отпочела је са поделом хуманитарних уплатницама  Београђанима  и са радошћу можемо рећи да су домаћинства почела да пружају свој допринос  и у складу са могућностима пружају помоћ Народним кухињама и њеним корисницима на овој територији.

Услед тешке економске и политичке ситуације на територији Косова и Метохије, зимски дани бивају посебно тешки и критични за рад Народних кухиња. Како бисмо наставили да функционишемо неометано и како бисмо наставили са свакодневним активностима у прехрани преосталог српског живља са ових простора, Епархија рашко-призренска има подршку ЈКП Инфостан Технологије, Града Београда, и свих Београђана који ће позитивно одговорити на ову традиционалну акцију која одише слогом и заједништвом а пре свега бригом о свом ближњем.

Већ дуги низ година можемо да се похвалимо овом хуманитарном акцијом и њеним, пре свега, високим степеном успешности. Сви добри људи нас срдачно и братски подрже да прикупимо потребна средства и наставимо са радом који се удвостручио а који је нашем народу са ових простора битан јер пружа ослонац и сигурност да нису заборављени.

Припрема топлог оброка и хлеба за социјално угрожене, старе, немоћне и болесне, младе и незбринуте, свакодневна је брига Народних кухиња. И поред свих искушења и проблема са којима се изнова суочавамо, чврсто верујемо да ћемо уз Божију помоћ и помоћ свих људи великог срца, успети да пружимо ослонац онима којима је преко потребан.

Благодарни према указаном поверењу и братској љубави, срдачно захваљујемо ЈКП Инфостан Технологије, Граду Београду и Београђанима што нам и овога пута помажу да лакше презимимо и савладамо сва искушења која навиру.

Несебична љубав и брига према свом народу је још једна победа против глади и сиромаштва. Хвала Вам!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *