Народне кухиње

Традиционално постављање пластеника за социјално угрожене породице са КиМ

Организација „Солидарност за Косово“ водећа је у пружању помоћи у набавци и постављању пластеника за социјално угрожене на Косову и Метохији. Ова врста акције одвија се годинама уназад пружајући прилику многима да самостално брину о својим најближима. Велики број социјално угрожених породица су корисници Народних кухиња, и тај оброк им неретко бива једини дневни топли оброк.

Преко двадесет година нашег рада, базиран је на, пре свега, прехрањивању оних који немају могућности да то чине самостално. На то, надовезале су се и остале разне врсте помоћи које наравно обезбеђујемо уз помоћ добрих људи. Радост која је овога пута ушетала у домове помогнутих породица била је немерљива и неописива речима. Ту прилику они виде као чврст разлог да остану на свом огњишту и да се боре за вековну дедовину. Зато им је потребан ветар у леђа и братска љубав како би вера у боље сутра остала не пољуљана.

Тешка економска ситуација у којој готово да се и не види простор за напредовања а камоли за запосленост становништва доводи наш народ у незавидан положај. Ипак, доброчинитељи и дародавци јасно виде ту слику на овим просторима па не дозвољавају да народ клоне духом већ се труде да пронађу најбоље начине да допреме помоћ онима којима је потребна и која ће бити важна за једну врсту самосталности код бројних породица које су одлучне да овде остану.

Иако је наступио јако тежак и кризни период и иако је глобална криза погодила све сфере пословања, наши драги дародавци НВО „Солидарност за Косово“ ипак је успела да, по традицији, и ову годину обогати дирљивом причом о јакој подршци за страдални косовско-метохијски народ даривањем пластеника као знак велике подршке у борби за останак на светој земљи.

Неизмерно захвални, нашим доброчинитељима желимо пуно успеха у даљем раду.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *