Народне кухиње

Срби за Србе омогућили спровођење две велике хуманитарне акције

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ коју сматрамо братском организацијом и великим пријатељима и доброчинитељима и ову 2022.годину украсили су обезбеђивањем средстава за спровођење две велике хуманитарне акције на два велика православна празника – Божић и Ускрс.

Изузетно поносни што данас можемо говорити о томе истичемо неописиви значај у пружању ове помоћи за социјално угрожене породице са територије Косова и Метохије. У Божићној хуманитарној акцији издвојена су средства за помоћ 11 породица широм ове територије и та помоћ састојала се у набавци столарије, намештаја и беле технике, санитарија и осталог, како је и била сама потреба породица. Породице које су том приликом помогнуте јесу: Витковић из Доње Брњице, Милентијевић из Лепосавића, Недељковић из Кос.Митровице, Михајловић из Добротина, Милошевић из Доње Гуштерице, Перић из Партеша, Крстић из Горње Гуштерице, Симић из Горњег Кусца, Перић из Зебинца, Јовановић из Прековца и Миленковић из Грачанице.

Преостало српско живље са ових простора бира да, упркос свим искушењима, остане на свом огњишту и земљи својих предака. Братска организација „Срби за Србе“ лавовски се бори да помоћ обезбеди и распореди свима којима је потребна и нама је част и задовољство што смо део оваквих прича.

Како време брзо пролази, на ред је дошла и Ускршња акција, где су се ови дивни људи потрудили да прикупе средства за обезбеђивање помоћ за чак 14 домова широм Косова и Метохије. Акција која је такође завршена великим успехом била је на радост бројним породицама, и то: Милошевић из Могиле, Костић из Ливађа, Симић из села Беривојце, Васић из Горњег Кормињана, Симић из Страже, Петровић и Васић из Јасеновика, Рашић и Ћирковић из Добротина, Весић из Врбовца, Недељковић из Новог Бадовца, Маниташевић из Грачанице, Крстић из Доње Гуштерице и Вучковић из села Доње Кормињане.

Помоћ се, такође, према потребама породица, састојала у столарији, грађевинском материјалу, машинама, итд.

Када и поред тешких времена успевате да помогнете онима којима је преко потребна помоћ и чије очување и постојање зависи од помоћи добрих људи, онда засигурно знате да је немерљив значај акција које се спроводе јер су оне посебно на овим просторима од виталног значаја за очување српског народа и за њихов останак на светој земљи.

Да добијемо снаге, ојачамо веру и поткрепимо наду у боље сутра брину се наши дародавци који упркос бројним невољама и искушењима проналазе начин и остају верни свом задатку.

Хвала Вам на свим овим годинама чистог пријатељства, успешне сарадње и братске љубави чиме украшавамо сваки заједнички успех!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *