Народне кухиње

Срби за Србе – још једна успешна хуманитарна акција на Видовдан

Уплаћена помоћ у вредности од 3.561.366,00 динара која је у склопу Видовданске акције била на корист бројним породицама са територије Косова и Метохије огледала се у набавци материјала, покућства, столарије, механизације и стоке, према потребама породица које су предложене за овогодишњу акцију која се традиционално одваја на велики српски празник Видовдан.

Хвала нашој братској организацији на безрезервној љубави и подршци свих ових година. На сваки апел и позив на помоћ одазвали су се одлучно размишљајући једино о томе колике су могућности за помоћ у том тренутку. Бројне куће на страдалним просторима наше свете земље су претворили у топле домове, заштићене од нељуди који мир на овим просторима нарушавају. Бројним домаћинствима су омогућили да успешно наставе да држе стоку и да је паметно узгајајући користе за добробит своје породице и њене пре свега прехране. Нашој организацији, поред бројне помоћи и подршке у остајању и опстајању, неометаном пословању и сарадњи, омогућили су многе радосне тренутке јер смо небројано пута били у прилици да видимо усрећена лица на којима осмеха дуго није било, а то је за све нас непроцењив тренутак.

Захвални смо што заједно трајемо на пољу доброчинства, посебно када је у питању наш народ. Иако одлучни да остану на овој територији, јако су мале могућности за једним нормализованим условима за живот. Па смо из тих разлога посебно захвални братској организацији која зна колико је тешко опстати под овим условима и која чини све да се настала ситуација умири и стабилизује за добробит преосталих српских породица на Косову и Метохији.

Уз велику благонаклоност према пруженој помоћи и још једној у низу успешно реализованој хуманитарној акцији, не преостаје нам ништа друго сем да искажемо захвалност и наставимо да се молимо за све наше доброчинитеље.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *