Народне кухиње

Срби за Србе – хероји данашњице

Част нам је да истакнемо причу о великој помоћи од стране хуманитарне организације „Срби за Србе“ о помоћи у изградњи стамбеног простора – куће за породицу Глигоријевић из села Новаке, општина Призрен, на Косову и Метохији.

Много пута до сада братска организација је изашла у сусрет страдалним породицама које су без крова над главом ипак остајале на овим просторима. Како би им осветлили пут и помогли да се издигну изнад такве ситуације одлучили су се да уз помоћ добрих људи пруже јаку подршку у изградњи једног дома. Тако је било и са породицом Глигоријевић.

Породица Глигоријевић је једна од многих која је имала прилике да добије овакву врсту помоћи. Не можемо да искажемо ту велику срећу која је само могла да се осети.  Глигоријевићи су добили прилику да имају свој праг где ће се, надамо се, увек налазити обућа различите величине, жеља нам је да у овој кући увек буде громког смеха и топлине, а „Срби за Србе“ су такав почетак омогућили.

Поред тога, уследила је помоћ и у набавци покућства, односно беле технике и намештаја, и економског оснаживања поменуте породице у виду пластеника, пољопривредних машина и грађевинског материјала за изградњу помоћног објекта.

Велика је и неописива наша захвалност. Плодоносна сарадња се наставља и поред свих проблема и поред свих спотицања која нас спречавају да течно деламо. Упркос свим животним невољама успевамо да заједно победимо и да се на крају дана осмехнемо и одахнемо да смо још једном изгурали без обзира на све проблеме.

Хвала Вам, добри људи,  што бринете о свом народу ма где се он налазио. Што им показујете да нису заборављени, да је само питање дана када ћете им доћи у посету и саопштити радосну вест да је помоћ обезбеђена и да им пружате ослонац да начине тај важан корак ка бољој будућности.

Наша нада и вера у боље, јасније и чврсто сутра је непољуљана јер се уз нас борите храбро. Хвала Вам на томе!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *