Народне кухиње

Свесрдна помоћ за породицу Димић из села Божевце на КиМ

Тешка прича породице Димић из села Божевце на Косову и Метохији дубоко је дирнула велике хуманитарце и доброчинитеље, хуманитарну организацију „Срби за Србе“ која дуги низ година помаже страдално српско становништво са ових простора.

Уплатом од скоро 9000 евра обезбеђена је куповина материјала за сређивање куће у којој живе, али и куповина неопходног за опремање куће. У јеку ширења злокобног вируса, Ковида -19, Димићи остају без очинске фигуре. Поред беде и немаштине, изолованости и болести, губитак стуба породице био је тежак ударац за преостале чланове породице Димић.

Међутим, како то само добри људи умеју, чланови организације „Срби за Србе“ активно и предано су прикупљали средства како би помоћ отишла баш у овај дом и макар мало олакшала живот и улепшала стварност која изједа душу.

У кући породице Димић се, захваљујући овим добрим људима, после дужег времена осетила толина дома.

Неизмерно смо захвални за све ове године указане безрезервне подршке, бројних подела помоћи, упућених речи охрабрења, реализацији многих хуманитарних акција, све је то остварено уз много труда, залагања и одрицања, на шта су ови добри људи били итекако спремни.

Хуманитарној организацији „Срби за Србе“ желимо стазу без искушења коју ће пратити у остварењу још оваквих племенитих и дирљивих прича.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *