Народне кухиње

Савез Срба у Италији – подршка за стабилност кухиња на КиМ

Великодушно обезбеђена помоћ у вредносном износу од 3.820,00 евра била је од великог значаја у набавци преко потребне намирнице – брашна, а коју су нам безусловно обезбедили донатори и пријатељи из Удружења Савез Срба у Италији.

Рад Народних кухиња на територији Косова и Метохије траје преко 20 година и база нашег посла је управо у прехрани преосталог српског живља које се нашло на лествици социјало угрожених. Од самог почетка рада суочавамо се са бројним искушењима и проблемима али наступајућа тренутна криза и политички нестабилна ситуација утиче јако лоше на наш домен рада где страхујемо за сам опстанак кухиња а самим тим и нашег народа на светој дедовини.

Хвала овим дивним људима што су препознали значај у упућивању помоћи ове врсте јер се у кухињама свакодневно прехрањује преко 2000 људи, жена и деце, те нестабилност кухиња представља зебњу и страх за све оне који се на казану кухиња хране.

Ослонац смо потражили у њима, као неком ко годинама прати рад кухиња на Косову и Метохији. Народне кухиње на овим просторима представљају стабилност и утеху нашем народу који у њима види важан ослонац и подршку за останак на свом огњишту.

Захвални смо што су нам још једном пружили руку пријатељства, несебично и одлучно, како бисмо могли да се ослонимо и уз пружену подршку наставимо даље.

Неизмерно благонаклони према указаној помоћи, нашим донаторима желимо пуно напретка у даљем раду.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *