Народне кухиње

Србско Сабрање Баштионик камен темељац у останку Срба на КиМ

Уплаћена помоћ у вредносном износу од 8.000,00 евра на име помоћи социјално угроженим породицама али и подели стипендија за вредне ђаке са територије Косова и Метохије срдачно је обезбедило Удружење Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке.

Стипендије за месец септембар и октобар у износу од 100,00 евра подељено је чак за 30 ђака са ових простора а помоћ је такође била обезбеђена и за породице Пржић село Могила, Перић село Пасјане и Милић село Прековце. Помоћ се састојала према потребама породица, за Пржиће је то куповина намештаја, за Периће набавка дрва за огрев а за Милиће набавка грађевинског материјала.

Хвала овим добрим људима што се годинама са нама боре за добробит српског народа на овој страдалној територији, што помажу и мотивишу наше будуће нараштаје и охрабрују их да остану на свом вековном огњишту. Што браћу и сестре бодре да храбро наставе са борбом за останак и опстанак и да предаја није опција.

Наша целокупна организација је неописиво захвална према свему што је учињено и што ће тек бити јер су нам показали колико братство и слога јако одјекну када смо као људи, пре свега, удружени и када је племенит циљ ка којем тежимо. Уз жеље и искрене молитве да им Господ свако добро пружи, остајемо неописиво благодарни.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *