Народне кухиње

Српска православна омладина СПОЈИ из Инзбрука успешно реализовала 22.хуманитарну акцију на овим просторима

Посебна нам је част и задовољство говорити о уплаћеним средствима у висини од 15.000,00 евра, која су донирана од стране наших пријатеља и доброчинитеља, Српске православне омладине СПОЈИ из Инзбрука. Средства су намењена угроженим вишечланим породицама са простора Косова и Метохије, на име 22.хуманитарне акције спроведене на овим просторима. У склопу ове акције помогнуто је шест породица.

Рад народних кухиња захтева пуно улагања, труда, напора и одрицања како би ова борба за останак имала добре резултате и како би наша вера остала не пољуљана када нас проблеми сустигну. Ови дивни људи су нам пружили неопходну подршку да у свему томе истрајемо, унели радост у домове многим породицама, освежили наду за неке боље и лепше дане, а нашој организацији још једном били значајан ослонац у овим тешким тренуцима који су наступили.

Народне кухиње на овим просторима постоје више од двадесет година и свака година је проткана разноврсним проблемима и искушењима. Ипак до дан данас остали смо истрајни у послу захваљујући управо свесрдној помоћи наших доброчинитеља и њиховој великој вољи да се заједно изборимо за останак на нашој дедовини.

Заједно са Епархијом рашко- призренском свакодневно се трудимо да останемо на висини задатка и ублажимо патњу нашег народа, који није ни свестан своје величине и жртве, колико је само храбрости и снаге потребно да би се после свих немира наставио живот на Косову и Метохији, а посебно наставити са рађањем и подизањем деце.

Овим путем желимо да искажемо велику захвалност, не само на упућеној материјалној помоћи већ и на пруженој моралној подршци која нам је јако важна да наставимо да трајемо и да се боримо за добробит нашег народа а посебно наших малишана који су заправо прави браник наше свете земље, јер се рађају, расту и остају на својој вековној дедовини.

Са великим поштовањем и изразитом захвалношћу, нашим донаторима, желимо свако добро које Господ може да пружи.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *