Народне кухиње

СПЦ ЦО Ст.Гален из Швајцарске донирала средства за несметани рад кухиња на територији Косова и Метохије

Са великим задовољством извештавамо јавност о срдачно уплаћеној помоћи у вредносном износу од 2.959,00 евра што је распоређено на покривање трошкова попут поправке теренског возила, куповине потребних намирница, као и куповине дрва за огрев за кухиње које су смештене у селима Берково и Доње Кормињане на Косову и Метохији. Ову итекако важну помоћ добили смо од СПЦ Црквене Општине Ст.Гален из Швајцарске.

Овим путем желимо да искажемо велику захвалност према свему што је учињено за рад Народних кухиња на овим просторима. Нажалост, кухиње су још увек потребне и неопходне јер пружају нашем народу важан ослонац и сазнање да нису препуштени забораву. На казану наших кухиња прехрањује се преко 2000 социјално угрожених лица, међу којима најмлађи чланови јесу и најхрабрији чланови и њихова појава да преузму свој дневни топли оброк нама је јасна порука да ову борбу морамо наставити и да их не смемо оставити без најнеопходнијег.

Благодарни смо према упућеној материјалној помоћи али још више према указаној братској љубави и разумевању за целокупну ситуацију. Молићемо се Богу да дародавцима добрим врати и да наставимо ову дивну сарадњу, ширећи добра дела заједничком борбом за боље сутра.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *