Народне кухиње

„Солидарност за Косово“ – веома значајна донација за КБЦ Приштина

Велики хуманитарци и доброчинитељи, Француска невладина организација „Солидарност за Косово“ предвођена господином Арноом Гујоном, још једном је показала велику свест и доброчинство упутивши неопходну помоћ за КБЦ Приштина у донацији преко потребних медицинских апарата.

Борба са злокобним вирусем Ковид 19 траје и данас и неопходно је да за ту борбу будемо спремни и припремљени што није био у потпуности случај са Ковид болницом у Лапљем селу на Косову и Метохији, која је улагала надљудски напор да збрине све пацијенте чији број је био јако велики за све време трајања пандемије, и што се нажалост и наставља. Међутим, препознавши велику потребу да се ова болница опреми потребном апаратуром, донатори су позитивно одговорили на наш апел и упутивши новчана средства у вредности од 51.000,00 евра обезбедили су потребне медицинске апарате у које спада апаратура за биохемијску анализу, респирацију и комплетну биохемију, све у циљу лакшег постављања дијагнозе и бољег лечења пацијената. Додели је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, који је такође изразио дубоку захвалност према добијеној донацији.

Неописиво смо захвални организацији „Солидарност за Косово“ која је увек спремна да пружи руку помоћи, посебно у тешким и значајним тренуцима. Наши драги дародавци су небројано пуно пута пружали руку пријатељства помажући на разне начине и показујући на тај начин величину хуманитарног рада и људскости.

Овим путем желимо да искажемо велико поштовање и захвалност према овим добрим људима, желећи да им се за свако добро дело добро и врати.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *