Народне кухиње

Солидарност за Косово – важне донације за бољи пољопривредни рад

Средства у висини од 2.348,00 евра намењена за набавку новог пластеника и замену најлона на већ постојећем пластенику који служе економији при Манастиру Грачаница, несебично нам је упутила НВО „Солидарност за Косово“ из Француске. Поред ове итекако важне помоћи, за Народне кухиње и напредак у пољопривредном раду при ДО „Мајка девет Југовића“, обезбеђен је и трактор са прикључним машинама.

Изузетно смо поносни што на наше апеле ови дивни људи имају апсолутног разумевања, увек спремни да саслушају и у складу са могућностима пруже помоћ, на чему им не можемо довољно захвалити.

Драго нам је што су препознали велику потребу да се пољопривредни рад обавља без трзавица, како за сам Манастир и за све посетиоце и госте који сврате у ову нашу светињу, тако и за кухиње на чијем се казану храни преко 2000 људи.

Рад на пољопривредном добру је тежак али нам итекако доприноси, то је пројекат преко којег остварујемо многе добити где производе које узгајамо користимо и за потребе кухиња али и тржишта и сав приход поново циклично користимо за подмиривање других потреба које ова врста посла захтева.

Захвални смо на пруженој прилици да се на њих ослонимо и што нас пре свега братски подржавају а онда и пријатељски и добротворно.

Мале су речи захвалности за све оно што су за нас у протеклом периоду учинили, али желимо да знају да ћемо увек бити њихови молитвеници пред Господом и да ћемо се увек молити за њихов напредак и добробит.

Срдачно захвални према свему, благосиљамо пружену подршку.

 

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *