Народне кухиње

С југа југу

Народне кухиње на територији Косова и Метохије добиле су једну помоћ која нас је посебно ганула и коју ћемо дуго памтити. Ученици Средње Медицинске школе Шилово/Гњилане, тачније оделење I/3, које је оделење медицинска сестра техничар, прикупило је донацију у вредности од 17.700,00 динара намењену неометаном раду кухиња.

Ова дивна деца показала су једну велику љубав и солидарност са својим народом на Косову и Метохији, дубоко саосећајући са њиховом тешком ситуацијом која их је довела до тога да се већ годинама хране на казану наших кухиња, али су на тај начин подржали и своје вршњаке јер Н.кухиње помажу и рад школских кухиња са ових простора. Они су уз велику и чисту дечију љубав, у складу са својим могућностима, прикупили помоћ која је добила посебан значај.

Ова помоћ је нада да наша деца упоредо са нама воде борбу да се као народ очувамо и притом је њихова свест о томе велика. Зато не можемо да опишемо колико нас је ова помоћ дотакла и колико смо радосни што ови дивни млади људи јасно виде и осећају праве вредности.

Будимо људи, увек и свуда! Нека их мили Бог чува и награди!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *