Народне кухиње

Православно Удружење Само Слога Србина Спасава из Лебана успешно поделило Божићне пакетиће за најмлађе са КиМ

Великодушно сакупљена помоћ у вредности од 1.100.000,00 динара срдачно намењених за куповину божићних пакетића и школског прибора за најмлађе становнике Косова и Метохије обезбеђена је од стране православног удружења „Само Слога Србина Спасава“ из Лебана.

Наши драги доброчинитељи су уз велику братску љубав, изузетно разумевање за положај Срба на територији Косова и Метохије а у сусрет Божићу спровели хуманитарну акцију која је успешно завршена а средства прикупљена. Захваљујући свима који су учествовали у организацији и у пружању добровољног прилога како би акција резултирала успехом омогућена је подела божићних пакетића за малишане широм Косова и Метохије.

На нашу велику радост, акција поделе пакетића обављена је пред Православну Нову годину и на Савиндан, те смо имали прилике да дочекамо и наше велике пријатеље и хуманитарце из поменутог православног удружења. Улепшавање празника малишанима са територије Косова и Метохије било је племенито дело за учинити и то је нешто што ћемо сви дуго памтити.

 Драго нам што смо још једном били у прилици да заједно деламо и припремимо ово лепо празнично изненађење за наше најмлађе. Не можемо речима да опишемо нашу изразиту захвалност и благодарност према подршци која нам је упућена, посебно у зимским и празничним данима. Захвални смо што  браћа и сестре са ових простора нису препуштени забораву и што су доброчинитељи успели да увеселе и да измаме осмехе најмлађих становника територије Косова и Метохије.

Нама је посебно значајна ова помоћ јер знамо колико је тешко под данашњим условима и услед тешке економске и политичке ситуације да се организују и спроводе хуманитарне активности. Увек постоји бојазност да неће имати добар одзив јер су наступила изразито тешка времена. Ипак, наша браћа и сестре нису то дозволили. Срдачно и у складу са могућностима одазвали су се пруживши свој допринос и охрабрење за све у јужној покрајини.

 Хвала Вам, добри људи, што и поред свих тешкоћа, Ви сте храбро обавили ову активност, а захваљујући свима који су учествовали у организацији и онима који су пружили свој допринос одзивом, данас можемо да пишемо ове редове и покушамо да искажемо неизрециву благодарност према учињеном.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *