Народне кухиње

Прослава славе ДО Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“

Протеклог уторка Добротворна организација ЕУО Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ прославила је славу Рођење Пресвете Богородице – Малу Госпојину. У присуству Његовог Преосвештенства Епископа Теодосија, монаштва и свештенства, чланова организације и драгих гостију овај свети дан је прослављен у благостању уз пуно љубави и радости јер се први пут након пандемије организовало окупљање попут овог.

На радост свих присутних Света литургија одржана је у Манастиру Грачаница а службу је одржао изабрани викарни Епископ новобрдски архимандрит г.Иларион (Лупуловић), игуман Манастира Драганац. Након резања славског колача уследио је свечани ручак у трпезарији Манастира Грачаница где су сви присутни, уз осмех на лицу, зборили и наставили дружење.

Благослов је што је организација „Мајка девет Југовића“ успела да ове године организује прославу славе као што је то годинама уназад чинила док нису тешки дани пандемије уследили а људи се једни од других удаљили. Празници су да их величамо, да их прослављамо са ближњима и драгим људима, да у заједништву и слози ширимо братску љубав, зато се неизмерно захваљујемо свима који су присуствовали и били наши драги гости и свима онима који из оправданих разлога тога дана нису могли да буду са нама али смо осећали њихово присуство у нашим срцима и молитвама.

Нека Господ подари још много оваквих година у којима ћемо бележити важне датуме сабрани на нашем светом Косову и Метохији.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *