Народне кухиње

Пројекат „Фарма свиња“ проширен уз помоћ Фондације Делије Север

Овим путем желимо да искажемо велику захвалност нашим дародавцима и великим пријатељима, Фондацији Делије Север из Београда, на пруженој помоћи која је срдачно обезбеђена као подршка пројекту „Фарма свиња“ што је допринело проширењу овог оствареног пројекта.

Како бисмо наставили да се боримо за наш народ и његову добробит на страдалној територији Косова и Метохије и како бисмо истакли важност кухиња за опстанак на овим просторима, тежили смо ка реализацији бројних пројеката који би помогли у самоодрживости кухиња. Један од тих пројеката био је и „Фарма свиња“.

Трудећи се да наш рад обављамо у континуитету ка остваривању циља самоодрживости, ми смо пре око 5 година остварили поменути пројекат под називом „Фарма свиња“ у селу Прековце на Косову и Метохији. Ова фарма је капацитета до 250 свиња. Међутим, како је време пролазило јавила се велика потреба за увећањем броја свиња јер се повећала и велика потражња за месом.

Из наведених разлога затражили смо помоћ у проширењу наше фарме, што је значило још додатних боксева како бисмо наш рад учинили сигурнијим, а наше кориснике безбрижнијим.

На овај апел су нам, драги наши доброчинитељи, одговорили позитивно, на чему остајемо неизмерно захвални.

Благодарни према свему што су нам пружили уз велико разумевање и братску љубав, заједно смо остварили значајан помак у останку на светој земљи, хвала им на томе!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *