Народне кухиње

Празнична помоћ за радост у многим домовима

Велика Ускршња акција спроведена захваљујући братској организацији „Срби за Србе“ остварена је и у овој години, на радост многобројних породица са Косова и Метохије. Наши велики пријатељи и доброчинитељи истакнуте организације чине, пре свега, стуб хуманости, стуб који на својим плећима радо носи сву тежину коју овакав посао захтева, али то чине уз пуно љубави и разумевања, и зато свака прича о пружању помоћи са њихове стране бива једна бајковита истина за породице којима се у датом тренутку помаже.

Изузетно смо поносни што смо били део ове традиционалне акције и у овој години и што смо сведочили срећи следећих породица: Цвејић из Грачанице, Ђорђевић из села Чуљковци, Перић из Прековца, Јолић из Кузмина, Антовић из Звечана, Стојковић из Извора, Јовановић из села Забељце, Анђелковић из Страже, Стојковић из села Горње Кусце, Недељковић из Новог Бадовца, Тодоровић из Грачанице, Спасић из села Јањине Воде, Ивковић из Извора, Радомировић из Прилужја, Димић из села Граце.

Пуно помогнутих породица, још више обрадоване дечице, а све је то заслуга ових дивних људи који су добром вољом решили да уселе срећу и у куће ових сиротана.

Поред ове лепе приче, а мимо ове акције, братска организација „Срби за Србе“ заслужна је и за радост породице Илић која живи у Контејнерском насељу у Грачаници, и којој су обезбедили алат за цепање дрва што ће им убудуће помоћи око самосталног посла и рада који ће им доносити приносе за прехрањивање породице и бриге о њој.

Борба за останак и опстанак српског народа на територији Косова и Метохије, не тиче се само оних који остају на свом огњишту већ и оних из других крајева наше државе и ван ње који се храбро боре за очување наше свете земље и који несебично у томе доприносе.

Велику и неизмерну захвалност упућујемо нашим донаторима на пруженој помоћи, на речима охрабрења и на прилици да будемо део једне овакве приче, једног оваквог узвишеног дела.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *