Народне кухиње

Посета свештених лица из Бијељине

Дани за нама донели су нам много радости и пружили пуно духовне утехе које су нама дивна свештена лица из Бијељине приликом посете донела.

Ова посета нас је много обрадовала, разнежила и ојачала јер ко ће нас боље разумети до нашег народа који је истом трновитом стазом ходио а то и данас чини раме уз раме са својом браћом са свете земље Косова и Метохије.

Уследио је обилазак наших кухиња, фарми, пољопривреде, сваког сегмента нашег рада, неизоставан је био и обилазак светиња а наше драге госте примио је и Епископ рашко-призренски господин Теодосије.

Уз благослов своје епархије зворничко-тузланске и благослов Епископа господина Фотија, уручена је и великодушна помоћ у новчаним средствима која износи 12.000,00 евра намењених за набавку теренског возила за транспорт хране и намирница. Ово није први пут да добијамо помоћ из Републике Српске. Наша браћа и сестре са тих простора храбри су и истрајни да нам пруже подршку увек уз дивне и топле речи утехе, братске љубави и слоге. Епархија зворничко-тузланска је у више наврата слала донацију у виду брашна за неометани рад кухиња и свакодневну припрему оброка и хлеба за наше кориснике.

Они заслужују много више од скромне захвалности, али како ни све речи света понекад не могу да опишу емоцију ми се надамо да ће нас разумети да смо им неописиво благодарни и да је братска веза међу нама нераскидива. Ми познајемо наше корене, сваки педаљ наше земље, а о томе сведочи богата култура и историја једног народа – српског народа.

Нека мили Бог на наше дародавце спусти благослов благодати!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *