Народне кухиње

Посета делегације Фонда дијаспора за матицу

У посети 16. и 17. августа Удружење Фонд Дијаспора за матицу посетило је Косово и Метохију кренувши од северног дела, Косовске Митровице и Лепосавића, па све до Грачанице и Гњилана.

Делегацију је предводила госпођа др мед Љиљана Вернер (Хановер) председница Управног одбора Фонда дијаспора за матицу, а у њеном саставу су били господин Слободан Аћимовић (Београд), председник Надзорног одбора Фонда и господин Гојко Слијепчевић (Шведска), члан Управног одбора Фонда.

Посета је протекла емотивно и у разговору са многим људима, где су чланови овог Удружења упутили речи охрабрења и утехе, а оно што посебно јача народ на територији Косова и Метохије то је обећање да нисмо сами и да ће бити уз нас колико год да је тешко.

Удружење Фонд дијаспора за матицу је неко ко годинама уназад пружа помоћ и подршку народу са Косова и Метохије и ко никада није доводио у питање пружену руку пријатељства и братске љубави.

Делагацију је дочекао и Епископ рашко-призренски господин Теодосије, као и председница Добротворне организације Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, госпођа Светлана Стевић.

Ови дивни људи пригрлили су емотивне утиске са наше свете земље и упутили нам обећање да ће бити наш ослонац у даљој борби да се као народ на овим просторима очувамо.

Не можемо довољно да се захвалимо на свему што су нам до сада пружили и на свему што ће тек доћи, јер у овим тешким временима бити сложан и пружати помоћ онима који од ње зависе је итекако узвишен чин и само храбри то могу.

Прилика је да поред захвалности искажемо и велику благодарност и понос што ћемо наставити са овом плодоносном сарадњом пуном важних успеха.

 

Подели на мрежама

One Comment

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *