Народне кухиње

Помоћ из далеке Америке

Веома тежак период који итекако утиче на читав свет, посебно је дотакао пословни сегмент живота. Рад Народних кухиња се знатно повећао, а капацитети да се збрину сви гладни не покривају ту потребу. Ипак, снажно и одлучно, са пуно љубави и разумевања према таквој ситуацији, помоћ нам стиже из далеке Америке, Цркве Светог Николе и њених верника.

Новчана средства у вредности од 5.100,32 евра била су значајна у подршци веома важног пројекта при Народним кухињама под називом „Живинарник“, обезбеђена је куповина кока носиља, док је такође један део средстава покрио и набавку грађевинског материјала за две породице: Симић из села Врбовац и Ристић из села Јањине Воде на Косову и Метохији.

Поменуте породице су дане проводиле у јако тешким условима, боравећи у старим, трошним и оронулим кућама, а ипак подижући породицу у њима. Као светло свеће у тамној ноћи за њих је ова помоћ била осветљење сивих дана, па је исказивање захвалности самих породица и нас према донаторима заиста немерљива.

Бити добар је непроцењива врлина, али уз то бити дарежљив је право богатство које човек може да поседује. Само оно што дајемо и делимо, тога имамо више.

Неописиву захвалност упућујемо нашим дародавцима, на препознавању безизлазне ситуације, на разумевању и охрабрењу, као и на материјалној и моралној помоћи да наставимо битку.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *