Народне кухиње

Подела Божићног ручка за кориснике Народних кухиња на КиМ у присуству гос.Петковића и Епископа рашко-призренског г.Теодосија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију господин др Петар Петковић је данас на дан једног од најлепших православних празника, на Божић, уз присуство Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г.Теодосија свечано извршио поделу Божићног ручка корисницима Народних кухиња на Косову и Метохији, док су најмлађима уручени и Божићни пакетићи, срдачно припремљени за наше малишане.

Канцеларија за Косово и Метохију годинама подржава рад Народних кухиња са ширењем свести о томе како наш преостали народ на овој територији живи и са каквим проблемима се суочава. Морална и материјална подршка нам са њихове стране све ово време не изостаје на чему ми остајемо неизмерно захвални.

Данашњи дан био је пун емоција, дечије граје и осмеха па ће нас та слика пратити дуго и бити велики покретач за све будуће борбе. Ово свечано окупљање, уз сво благостање које нам Божић доноси, данас је одисало неком посебном топлином посебно јер је приликом ове посете одвојено и време за дружење са дечицом која су радосних лица радо били саговорници. Посета је имала посебно значење, не само према црквеном календару већ и према томе где смо се још једном у слози и заједништву као народ сабрали на нашој светој земљи где нам је речена јасна порука да нисмо сами и нисмо заборављени и да ћемо заједно наставити ову борбу ма колико она трајала.

За добробит нашег народа који и даље стоички брани свој комад земље и поред тешких животних услова и сталне неизвесности, данас смо добили ветар у леђа да наставимо ову племениту борбу за очување српског имена и историје.

Захвални смо и благодарни према свакој помоћи која је до сада стизала од стране наше државе, и радосни што смо имали прилике за једним оваквим окупљањем где смо уз најлепше жеље и честитке пожелели ону стару, а  жељу свих нас, да се као народ на нашој светој земљи очувамо и док се заједно за то боримо, нада у остварењу те жеље бива све већа.

Овим путем желимо да искажемо велику захвалност директору Канцеларије за Косово и Метохију, господину Петковићу, на посети, речима охрабрења и на позитивној енергији која се пренела на све. Нека нам је Божић свима на здравље и спасење и нека умножи љубав у људима.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *