Народне кухиње

Отпочела хуманитарна акција уз помоћ ЈП Пошта Србије

Без дивних и саосећајних доброчинитеља, посао Народних кухиња на просторима Косова и Метохије не би имао простор за напредак и трајање. Помоћ која долази од стране многих дародаваца, било да су то појединци или институције, важан је ослонац у раду кухиња и њиховој тежњи да се прехрани социјално угрожено живље на овој територији наше земље. Подршка и помоћ добрих људи наш је камен темељац на којем стојимо чврсто успевајући да истрајемо у тешким тренуцима који су саставни део сваког рада.

Дуги низ година свесрдну подршку добијамо са простора целе Србије, захваљујући ЈП Пошта Србије која је у договору са нама и ове године омогућила слање хуманитарних уплатница и створила прилику за помоћ народним кухињама. Помоћ свих оних који се акцији одазову, у складу са својим могућностима, биће итекако важна за неоматни рад кухиња.

Наша сарадња траје јако дуго и свих ових година успевали смо да добијемо важну и круцијалну помоћ која нам је омогућила да трајемо и да се очувамо на овим просторима а самим тим и да пружимо подршку породицама које су одлучне да остану, чувају и бране своју вековну дедовину.

У шест народних кухиња колико их има на косовско-метохијским просторима свакодневно топли оброк и кору хлеба добијају социјално најугроженија лица. Њима је оброк обезбеђен управо захваљујући донацијама наших добротвора који им на тај начин пружају моралну подршку у знак саосећања са њима.

Још једном је ова хуманитарна акција отпочета на пролеће и чврсто верујемо у добар одзив добрих људи који ће нас тиме охрабрити и уз чију братску љубав ћемо наставити да се боримо за добробит нашег народа на светој земљи.

Наше велике и срдачне речи захвалности одлазе ЈП Пошта Србије које се свесрдно одазвало и још једном омогућило реализацију ове хуманитарне акције.

Унапред се захваљујемо свима који ће у складу са могућностима упутити помоћ на ове просторе уз топле поздраве са нашег Косова и Метохије!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *