Народне кухиње

Обезбеђена вода за потребе Народних кухиња на Косову и Метохији

У овим тешким данима за српски народ на територији Косова и Метохије, помоћ ближњег је попут благослова над читавом ситуацијом.

Захваљујући Покрајинској Влади, Дирекцији за робне резерве АП Војводине, помоћ у обезбеђеној флашираној води пристигла је на просторима Косова и Метохије како би се намириле велике потребе Народних кухиња.

Ово није први пут да нам свесрдна помоћ долази од ових дивних људи који су увек имали слуха за наше искрене молбе. Народне кухиње на просторима Косова и Метохије постоје преко двадесет година, трудећи се сваким атомом снаге да помогну преостало становништво, посебно категорију угроженог социјалног статуса. Најбоље о томе може рећи податак, да се у тим истим кухињама, храни преко 2000 лица; људи, жена и деце, па и читаве породице зависе од казана наше кухиње.

Свака помоћ која на ове просторе пристигне, јесте рука пријатељства и братске љубави на коју се ослањамо како бисмо наставили даљу борбу за останак на нашем вековном огњишту.

Иако немамо довољно велике речи захвалности, ове речи благонаклоности су искрене и срдачне, у којима молимо Господа да нашим доброчинитељима пружи свако добро и пуно успеха и напретка у даљем пословању, док ми остајемо неизмерно благодарни према указаном поверењу и помоћи која нам је, упркос потешкоћама, пристигла на време.

У нади и вери да ову борбу настављамо заједно, нашим дародавцима велико и громко хвала!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *