Народне кухиње

Обезбеђена подела стоке за угрожене породице са Косова и Метохије

Изузетна нам је част да можемо да говоримо о средствима уплаћеним од стране НВО Солидарност за Косово из Француске, ради подршке пројекта о подели стоке социјално угроженим породицама са територије Косова и Метохије.

Уплаћена средства омогућила су набавку 5 крава, 48 коза и 40 оваца што је успешно распоређено на 15 породица, према њиховим потребама које су у захтеву за помоћ навели.

Свих ових година трудимо се да умањимо број корисника који редовно добијају свој топли оброк преко наших кухиња. Жеља нам је да, уколико није могуће да искоренимо, макар умањимо глад и сиромаштво које влада дуги низ година на овим просторима.

Трудимо се да на разне начине помажемо породице како би добили прилику да се осамостале и брину о својим најмилијима. То смо увек успевали захваљујући донаторима који су умели да препознају тај значај.

Кроз овај пројекат желели смо да упутимо помоћ вредним и радним домаћинима, који су вољни да заједно раде са својим члановима породице и тако себи обезбеде егзистенцију. Пружили смо им прилику да се боре, подижу породице и што је јако важно не размишљају о напуштању свог огњишта.

У томе су нам, драги наши дародавци, још једном срдачно помогли и подстакли  све нас да радимо још преданије и упорније, а породице којима су помогли у подели стоке омогућили да буду постојани у својој борби да на свом огњишту остану, да унапреде и учврсте своја домаћинства а они ће за узврат својим трудом и радом и сами бити дародавци својих производа онима којима буде потребно.

Нашим доброчинитељима желимо наставак успешног пословања и свако добро које Господ може да пружи и остајемо благодарни према указаној помоћи.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *