Народне кухиње

Обележавање Видовдана на Косову и Метохији

Данашњи празник, Видовдан, један је од великих празника када се православни род окупља испред својих светиња и у заједничкој молитви моли за опстанак и очување српског народа.

Посебан значај има дочек Видовдана на самом Косову и Метохији где се велики број људи сакупља и прославља овај важан празник.

Данас, у Манастиру Грачаница, као и сваке године верни народ је присуствовао молитвама монаштва и свештенства и уз благослов Његове Светости Патријарха Српског Г.Порфирија, Његовог Преосвештенства Владике Теодосија и бројних других Епископа, свештеника и монаха, дочекао се Видовдан.

Догађају су присуствовали и званичници Канцеларије за Косово и Метохију испред којих је био господин Петар Петковић који су нам годинама подршка у борби за опстанак на овим светим просторима.

По традицији, Епархијска Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ припремила је храну и освежење за све присутне, те је овај топао летњи дан поред празничног блаженства за душу имао окрепљење и за тело.

Нека је благословен данашњи дан Видовдан и нека Господ подари свако добро а снаге пре свега да наша воља ојача а наша вера умножи међу браћом да бранимо српство и вековну оставштину.

У здравље!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *