Народне кухиње

Неописив значај помоћи Покрајинске владе АПВ и Црвеног крста Нови Сад

Покрајинска влада АПВ је 9.фебруара уз сарадњу и подршку Црвеног крста Нови Сад упутила велику помоћ од чак 22 палете основних животних намирница, прехрабених и хигијенских производа, Народним кухињама на Косову и Метохији као срдачна помоћ у борби за останак и опстанак српског народа на вековном огњишту.

Помоћ у укупној вредности од 6,3 милиона динара безбедно је пристигла на свету земљу и представља важно охрабрење за сам рад Народних кухиња на овим просторима, чије је постојање, нажалост, још увек преко потребно нашем народу. У кухињама се свакодневно храни преко 2000 социјално угрожених лица, па пристигла помоћ има немерљив значај у наставку рада кухиња и спровођењу свакодневних активности.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је речи охрабрења и подршке за све нас који на овим просторима остајемо и настављамо борбу да се као народ очувамо.

Годинама уназад ови дивни и спретни људи упућују помоћ на Косово и Метохију, увек уз лепе и охрабрујуће речи, утешне и пуне подршке. Помоћ која нам стиже увек у правом часу и у веома тешком периоду за српско живље на овој територији биће упамћена као важан подстрек да будемо истрајни и ојачани у овој врсти посла. Да наставимо да помажемо оне који за помоћ моле и да заједно и сложно одбранимо свету земљу.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *