Народне кухиње

Баштионик – „онај који је наследник, чувар предачког наслеђа!“

Удружење Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке наша је чврста рука пријатељства и доброчинства већ дуги низ година. Они чувају српство храбро и добровољно и срдачно бране српско име и историју.

Наша заједничка делања пружала су велику корист и добробит преосталом српском народу на територији Косова и Метохије. Само у протеклих неколико месеци имали смо велику новчану помоћ уз коју смо успели да помогнемо 10 социјално угрожених породица у разним врстама помоћи водећи се њиховим потребама. Поред тога, већ дужи временски период Баштионик обезбеђује стипендије за наше малишане како би имали прилике да успешно наставе школовање и да буду мотивисани да наставе са добрим резултатима. Велики пројекат Удружења под називом „Задужбина за Косово и Метохију“ пружа јако добре резултате а нама је срце пуно што знамо колико се велики број људи одазива да помогне и тако бивају задужбинари и чувари Косова и Метохије.

Свесрдна помоћ није обезбеђена само за директну помоћ угрожених већ су и Народне кухиње добиле значајну подршку у набавци намирница што представља велики значај кухињама у којима се свакодневно прехрањује преко 2000 људи, жена и деце. А како ни наши најмлађи становници не би били изостављени, помоћ је такође пристигла и за вртић „Ђурђевак“ из села Врбовац. Дугујемо захвалност и за обезбеђену помоћ која је усмерена ка болници у Лапљем селу што је од посебног значаја за здравство на овим просторима и функционисање у бољим условима.

Поносни и мотивисани да снажније наставимо борбу за боље сутра дугујемо овим дивним људима и њиховој изузетној професионалности и спремности да помогну чак и онда када услови и могућности нису најбољи.

Борбени жар и братска љубав коју нам пружају велики су покретач да у послу будемо истрајни и охрабрени јер су циљеви за које се залажемо племенити.

Велико хвала нашим донаторима и нека им Господ свако добро пружи!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *