Народне кухиње

Љубав према ближњем свом

Ближњи нису само они са којима смо у сродству, нити они са којима смо у пријатељству, нити они који су нам у непосредној близини. Ближњи су они који су нам близу срца, посебно ако припадамо истом народу. То су нам срдачно показале породице Младеновић и Аксентијевић, које су удружене из далеког Вашингтона, прикупиле помоћ за куповину зимске обуће и јакни за малишане са простора Косова и Метохије.

Ове две породице су са пуно љубави не само прикупиле помоћ, већ и обавиле куповину и допремиле је до свете српске земље, са једним циљем, да усреће угрожене породице са више деце које нису у могућности да своје најмлађе угреју топлијом одећом.

Драги наши дародавци показали су безвредност километара и вредност доброте и великог срца. Помогнуто је чак осам породица широм Косова и Метохије, измамљени су давно заборављени осмеси, и одјекнула је дечија радост приликом добијене помоћи, а дечија срећа је немерљива.

Овом приликом желимо да се захвалимо овим дивним људима који су свесни ситуације и саосећајући са страдалницима са ових простора упутили ову помоћ, савладавајући сваку препреку која је претила да ова акција не буде спроведена. Снага воље, жеље и доброчинства је непобедива, и зато остајемо неизмерно захвални, желећи да се нашим драгим, пре свега пријатељима, и доброчинитељима добро од Господа врати.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *