Народне кухиње

Летња хуманитарна акција Српске православне омладине СПОЈИ из Инзбрука

Крајем августа месеца отпочело је спровођење хуманитарне акције чији су творци организација СПОЈИ из Инзбрука, и која је уз помоћ наше организације успешно реализована.

Новчана помоћ у износу од 4.740,00 евра помогла је три породице и Народне кухиње на Косову и Метохији. Породица Стојановић из места Ново Насеље помогнута је у набавци ПВЦ столарије, породица Стојковић из Кусца добила је ново купатило и постављање ламината за собе, док је породица Симић из села Врбовац помоћ добила у виду грађевинског и електроматеријала за кућу. Помоћ Народним кухињама такође није изостала, па смо део донације намењен управо за ту сврху искористили за куповину неопходне намирнице – пасуља.

Протекли месеци су заиста тешки за све нас. Посао је у много чему отежан, искушења су свуда, и наизглед једноставан део посла обавља се са пуно труда и муке. Наши дародавци су и поред свега тога били уз нас свим срцем, и нису дозволили да се хуманитарни рад остави по страни, већ успешно свих ових месеци прикупљају помоћ и шаљу на ове просторе.

На томе им не можемо довољно захвалити. Социјално угрожено становништво на светој земљи није бринуло да ће им топли оброк изостати, а многе породице су обрадоване у реконструкцији домова и набавци неопходног.

Српска православна омладина СПОЈИ стоички се бори уз нашу организацију да се услови за угрожене породице на Косову и Метохији побољшају и да се тако живот преосталих Срба колико толико олакша. Дугујемо им велико и неизмерно хвала на сваком подухвату и делу успешно реализованом, а посебно на бризи и разумевању за потребе како Народних кухиња, тако и браће и сестара на овој територији.

У име свих нас који смо обухваћени у овој тури помоћи исказујемо велику захвалност и желимо да се нашим дародавцима добро врати.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *