Народне кухиње

Канцеларија за Косово и Метохију велика подршка Народним кухињама на овим просторима

Сам почетак Нове године дочекали смо много спремније и одлучније захваљујући помоћи и подршци Канцеларије за Косово и Метохију. Тешке тренутке за наш рад које је претходна година донела желимо да оставимо иза себе и да се окренемо добрим вестима које су нас дочекале већ на самом почетку ове године.

Кризни период по питању економске и политичке ситуације на Косову и Метохији се наставља, али у овој врсти посла као што је рад Народних кухиња, не сме да постоји ометање и застој јер се на казану наших кухиња прехрањује преко 2000 социјално угрожених људи који зависе од наше помоћи и милосрђа. Зато смо неизмерно благодарни према помоћи и подршци коју нам пружа Канцеларија за Косово и Метохију а посебну захвалност усмеравамо према новој уплати у вредности од 85 милиона динара која ће нама бити од изузетне важности како бисмо наставили да неометано обављамо свакодневне активности и како рад кухиња не би био доведен у питање.

Са поносом истичемо подршку Владе Републике Србије која нам је преко Канцеларије за Косово и Метохију одобрила средства у поменутом износу и тиме пружила чврст ослонац нашем раду. Оно што нас јако радује јесте то да је ова врста помоћи у континуитету што је од изузетног значаја јер је питање да ли бисмо могли опстати да није ове помоћи.

Имати овакав ослонац значи истрајати у тешким тренуцима, наставити борбу за циљеве, не препустити забораву нашу браћу и сестре чија је свакодневница таква да се и даље боре за опстанак и останак на светим просторима Косова и Метохије. Зато је ово свакако прилика да искажемо велику и неизмерну захвалност на добијеној помоћи а самим тим и на добијеној прилици да наставимо са нашим радом јер су циљеви за које се залаже Добротворна организација Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ племенити и тичу се очувања српства, историје и идентитета на овој територији.

            У сусрету новим заједничким победама, нашим дародавцима желимо свако добро!

 

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *