Народне кухиње

Институт за ратарство и повртарство „НС семе“ Нови Сад – рука помоћи када је тешко

Дугодишњи доброчинитељи и велики пријатељи наше организације, Институт за ратарство и повртарство „НС семе“ из Новог Сада, пружили су нам важну помоћ у допремању 5т пшенице како би наш пољопривредни рад, у овим тешким временима и околностима, остао неометен.

На наш апел одговорили су безусловно и помоћ је реализована у кратком временском року. Имајући јасан увид у наш рад и потребе које су из дана у дан све веће, нисмо дуго чекали на помоћ наших дародаваца, већ сада спремно и поносно можемо да упутимо најтоплије речи захвалности.

Желимо да искажемо велику захвалност и благонаклоност према помоћи која нам са њихове стране није изостајала све ово време по питању донације у виду семенске робе. Вишеструка помоћ према нашем пољопривредном раду помогла нам је да истрајемо на том пољу и да несметано функционишемо захваљујући пре свега на подршци и на квалитетној семенској роби којом нашу земљу обогаћујемо и стварамо невероватне приносе.

 Подршка и помоћ Института у претходном периоду била нам је од изузетног значаја. Епархија рашко-призренска, преко своје добротворне организације „Мајка девет Југовића“, се већ дуги низ година бори да преостало српско живље на територији Косова и Метохије не страхује од глади и беде која и данас завирује у њихове домове. Хранити преко 2000 социјално најугроженијих људи, жена и деце, тежак је и исцрпљујућ посао, али захваљујући доброчинитељима који наш рад помажу и подржавају, данас овај посао обављамо уз пуно успеха.

Велико хвала дугујемо овим дивним људима, па им од срца желимо много успеха у даљем раду и свако добро од Господа!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *