Народне кухиње

Отпочела хуманитарна акција уз поновну помоћ ЈП “Пошта Србије” Београд

Сав напор и труд који се улаже како би борба за опстанак народних кухиња на просторима Косова и Метохије била чвршћа свакако не би био могућ да није многобројних добротвора, како појединаца тако и институција, чија нам подршка свих ових година нашег постојања не изостаје, и због којих успевамо да истрајемо у тешким тренуцима који су саставни део сваког рада.

Годинама уназад, таква подршка нам долази са простора целе Србије, тачније захваљујући ЈП “Пошта Србије” Београд, које је у договору са нама и ове године омогућило слање хуманитарних уплатница и створило прилику за помоћ народним кухињама, било да је у питању уплата средстава на жиро рачун или путем робних донација, што ће свакако зависити од могућности оних који се одазову на ову акцију.

Поносни смо на ову дуго година стару сарадњу, која резултира великим успехом и нама бива важан и чврст ослонац. Свака донација која је овом приликом пристизала директно је утицала на очување кухиња и омогућила њихово трајање.

У шест народних кухиња колико их има на косовско-метохијским просторима свакодневно топли оброк и кору хлеба добијају социјално најугроженија лица. Њима је оброк обезбеђен управо захваљујући донацијама наших добротвора који им на тај начин пружају моралну подршку у знак саосећања са њима.

Уз велику веру и наду радујемо се што је ова акција, по традицији на пролеће, поново кренула, и што смо још једном добили прилику да нас браћа и сестре подрже у раду и помогну у остајању на вековном огњишту. Наше велике и срдачне речи захвалности одлазе ЈП “Пошта Србије” које се свесрдно одазвало и још једном омогућило реализацију ове хуманитарне акције.

Остајемо унапред захвални свима који ће бити у прилици да помоћ упуте на ове просторе и подрже рад народних кухиња и тако нам показати да у овој борби нисмо сами.

Уз велику благонаклоност желимо свима свако добро од Господа!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *