Народне кухиње

Хуманитарна акција на КиМ – „Угрејмо им срца“

Одељење за верску наставу Епархије источноамеричке СПЦ, уз топли благослов Његовог Преосвештенства Епископа Иринеја источноамеричког, спровело је хуманитарну акцију прикупљања гардеробе за сироте породице на далеком Косову и Метохији, под називом „Угрејмо им срца“.

Скоро 2000 тоне робе је пристигло на ове просторе, различитих одевних предмета за разне узрасте, па су овом подршком обрадоване многе породице из Витинског краја на КиМ.

Овој акцији су се свесрдно и са пуно љубави и пажње прикључили многи – разне парохије Епархије источноамеричке, породице које чак и не живе на територији поменуте Епархије, породице православних Грка, затим бројно свештенство, народ, студенти, млади и деца, и сви  су са пуно саосећања пажљиво бирали и паковали ову помоћ. Истичемо такође и помоћ Цркве Христа Спаситеља Грчке Архиепископије у месту Рај, која је омогућила складиштење прикупљене робе до тренутка слања, и браћи која су ову робу до Њујорка пажљиво допремила својим средствима.

И поред великих искушења, посебно због актуелне ситуације Ковида 19, након три месеца чекања а онда и дугог путовања, помоћ је стигла на намењену адресу, на свету српску земљу.

Зиму, која већ полако пристиже са свом својом суровошћу, страдалници са ових простора, којима је ова помоћ стигла као прави благослов, могу сачекати у топлијој гардероби, и што је најважније топлог срца.

Ту топлину, омогућили су ови добри људи, којима даљина није препрека, јер су дисали као један, и веровали у најбољи исход ове помоћи, па је Господ тако и уредио путе.

Овом приликом желимо да се свима захвалимо, на преузетој иницијативи, на сложности, љубави и саосећању, да ова акција буде реализована. Уз велико и благословено стрпљење, помоћ је стигла и подељена је онима којима је најнеопходнија, па нам је срце пуно а душа испуњена радошћу.

Хвала Вам, добри људи, што заборав није опција, и што нас бодрите да истрајемо и наставимо наше дугогодишње залагање. Нека је Господ уз све Вас, и нека Вам најбоље пружи.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *