Народне кухиње

Хитна помоћ за породицу Стојановић из Босца

20.марта, трећег дана великог и часног Васкршњег поста, изгорела је породична кућа породице Стојановић из села Босце на Косову и Метохији. Након што је мајка оставила осморо златне деце и отац сам наставио старање о њима, Стојановићи се сусрећу поново са губитком, овога пута свог дома и свог крова над главом.

Тата Зоран се све ово време трудио да обезбеди за своју децу макар најосновније и у томе је имао широкогруду помоћ добрих људи и дародаваца. Пре само 5 година, кућа је у потпуности реновирана и опремљена новим намештајем и баш тај кров, у ноћи између 19. и 20.марта, је изгорео. Остајемо потпуно неми пред новом невољом са којом се Стојановићи суочавају. Ово је заиста једна велика трагедија, али упркос свему има добрих људи чија срца дубоко саосећају са новом бригом Стојановића, који знају шта је патња, бол и који неће остати равнодушни према њиховом страдању.

Помоћ је већ полако почела да пристиже, у храни, постељини, гардероби и зато позивамо све људе добре воље да у складу са својим могућностима упуте потребну помоћ за зидање новог крова за Стојановиће. У дворишту породичне куће постоји објекат који није био захваћен пламеном. Изграђен је доста чврсто, те би ту могао да се уради спрат и дозида купатило да би малишани, на неки начин, поново имали своју кућу.

Нека у овом времену страдања и великог искушења победи братска и хришћанска љубав и нека се нико не осети усамљено и остављено, а нарочито не деца.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *