Народне кухиње

Фудбалски клуб Омладински у својој првој великој акцији

Фудбалски клуб Омладински из Параћина је у току прошлог месеца организовао прву велику хуманитарну акцију за Народне кухиње на Косову и Метохији.

Клуб који постоји тек две године, поред спортског духа поседује и велике добротворе, хумане момке који се саосећају са својим напаћеним народом на овој светој земљи.

Идеју Клуба да се покрене ова акција су у потпуности подржали и помогли свештеници овог града, отац  Братислав и ђакон Ненад, који су заједно са фудбалерима посетили Космет.

Прикупљање помоћи помогао је Црвени крст Параћин, Верско добротворно старатељство из Београда, Бахус д.о.о., Пепси, као и многи људи великог срца из овог града.

Циљ ове акције је поред прикупљања помоћи у разноврсним намерницама и пићу, првенствено била морална подршка, разумевање, саосећајност и солидарност са преосталим Србима који у невероватним условима успевају да опстану на својим огњиштима.

Фудбалери, заједно са управом клуба и свештенством посетили су Манастир Грачаницу, затим Народу кухињу у Прековцу где су се укратко упознали  са нашим радом и функционисањем, а свечани ручак је био организован у Манастиру Драганац код Гњилана.

Касније је на Спортском комлексу у Грачаници  одиграна и пријатељска утакмица са Ф.К. Полет из Лапљег села.

Председник клуба Јован Михајловић је након посете изјавио : „Утисци су невероватни, свуда смо лепо примљени и угошћени“.

Са надом да нас неће заборавити и да ће нас поново посетити, свесрдно се захваљујемо члановима Фудбалског клуба Омладински из Параћина и желимо им пуно успеха на терену.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *