Народне кухиње

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине упутила помоћ и подршку Народним кухињама на КиМ

Овај тежак период са којим се сви боримо покушавајући да га изгурамо најбоље што умемо, посебно је погодио социјално угрожене људе. Корисници Народних кухиња на Косову и Метохији могу одахнути и безбрижно наставити да узимају свој топли оброк. Захваљујући добрим људима, помоћ и данас пристиже на ове просторе, и проналази намењену адресу.

Великодушна помоћ је овога пута стигла од стране Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине, њихове канцеларије Lifeline из Чикага, затим Саборне Цркве Светог Васкрсења Чикаго, Коло српских сестара „Књегиња Зорка“ из Лансинга, Коло српских сестара „Свети Арханђел“ такође из Лансинга, и Коло српских сестара „Свети Ђорђе“ из Џолијета.

Ови добри људи, великога срца, удружили су се и сабрали како би заједно прикупили средства која ће омогућити куповину неопходних намирница за Народне кухиње на Косову и Метохији. Па је из те велике пажње и љубави рођена помоћ у виду намирница и то: 600 кг макарона, 450 кг пасуља, и 220 литара уља.

У Народним кухињама на светој земљи припрема се преко 2000 оброка сваког дана, и велики број намирница се јако брзо потроши, па је увек потребно да у нашим магацинима постоје залихе. Драги дародавци су нам то омогућили, и не преостаје нам ништа друго него да упутимо топле речи захвалности на вољи и жељи да помоћ буде упућена нашем раду, на лепим речима охрабрења и подршке да наставимо са досадашњим залагањем, и на осећању да нисмо заборављени.

Хвала Вам, добри људи, што чините све и онда када услови нису погодни, и када искушења прете да нас савладају. Добре вести попут ове, на нас се спусте попут благослова, па Вам срдачно благодаримо на томе.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *